Tuborgfondet donerer midler til dommeruddannelse

22. januar 2016 11:43 , af Mikkel Larsen

Aarhus 1900 Atletik/Motion har med glæde modtaget et tilskud på 47.500 kr. fra Tuborgfondet til at uddanne det største atletikdommere en klub nogensinde har uddannet.

Aarhus 1900 Atletik/Motion har de kommende år mange store atletikevents på tapetet. I 2016 er stævner som det internationale stævne Aarhus Nordic Challenge 25. juni samt danske mesterskaber i atletik 27-28. august de største events. Og i 2017 kommer EMACS til byen. Lægger man dertil Skole OL samt en række mindre atletikstævner for både børn og voksne, så er der selvsagt et stort behov for masser af frivillig engagement og bidrag, for at kunne gennemføre så mange store aktiviteter.

For at bakke op om Aarhus 1900 A/M’s to nøgleværdier ”Engagement” og ”Kvalitet” har klubben valgt at målrette indsatsen i relation til rekruttering af frivillige ved at lægge vægt på uddannelse. Målet med den store uddannelsesindsats både for deciderede atletikdommere, men også gennem medhjælperkurser er, at viden og kundskaber forhåbentlig skal være med til at give de frivillig en større tilfredsstillelse i arbejdet

Tuborgfondet vil med donationen bakke op om en stor indsats i relation til træning og uddannelse af de frivillige. Målet er, at Aarhus 1900 A/M i løbet af 2016 kan certificere 100 nye atletikdommere, løbsstartere og atletikmedhjælpere.

Tuborgfondet har ligesom Aarhus 1900 A/M ”frivillighed” som omdrejningspunkt for de aktiviteter der støttes, og med uddannelsesprojektet i Aarhus har man fundet et fælles match, som forhåbentlig kan komme de mange deltagere, som Aarhus 1900 A/M har til sine atletikaktiviteter til gode.